Vijf tips voor een prachtige winter fotoshoot

Vijf tips voor een prachtige winter fotoshoot
Vijf tips voor een prachtige winter fotoshoot

De winter heeft iets magisch, zeker als we het genoegen hebben te kunnen fotograferen in de sneeuw! Hier zijn wat tips om je fotoshoot wat soepeler te laten verlopen:

  • Kleed je warm aan – Foto’s met je dikke jas aan zijn nooit heel erg mooi. Kies er in plaats daarvan voor om steeds je jas uit te doen voor het maken van de foto, en trek bijvoorbeeld wat lekkere warme laagjes over elkaar aan.
  • Let op het weer – Als je echt graag foto’s wil met een sneeuw-achtergrond, iets wat redelijk zeldzaam is hier in Nederland, houd dan het weer in de gaten en maak op tijd een afspraak wanneer er sneeuw aan zit te komen.
  • Wees flexibel – Ook wanneer er geen sneeuw ligt kan de winter prachtig zijn, maar ook heel nat. Wanneer het regent op de dag van de shoot, prikken we een nieuwe datum.
  • Gebruik kleur – De winter is nu niet bepaald het meest kleurrijke seizoen, dus breng die kleur er gewoon lekker zelf in! Draag wat mooie accessoires en kledingstukken in een themakleur om net dat beetje kleur in de foto’s te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekkere felle groen- en blauwtinten?
  • Plan je dag – Net als in de zomermaanden, is het zonlicht in de winter ook op zijn mooist wanneer de zon laag staat. Spreek dus wat vroeger of juist later op de dag af om daar gebruik van te maken. Het licht van een laagstaand zonnetje kan een prachtig romantisch sfeertje aan de foto’s geven!

En tenslotte: neem een thermoskan lekkere warme koffie, thee of chocolademelk mee, zodat je na afloop van de winter fotoshoot nog even lekker saampjes op kunt warmen met wat lekkers :-)

Portretfotografie Vogelenzang - Foto van de loveshoot in de duinen

Sanne van de Berg Fotografie - Bruidsfotograaf en Portretfotograaf - Portfolio loveshoot-41

Loveshoot Waterleidingsduinen Zandvoort-5

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Winter Fotoshoot of Loveshoot?

Ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je misschien ook zo’n toffe loveshoot voor jou en je partner boeken? Bekijk dan mijn Portfolio Loveshoots, of check de Informatiepagina voor loveshoots! Of neem meteen contact met me op om een afspraak te maken natuurlijk :-)

Vijf tips voor een prachtige winter fotoshoot

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu