Tips & Tricks – Unplugged Wedding

Bruidsfotografie - Unplugged Wedding

Tips & Tricks – Unplugged Wedding

Tegenwoordig heeft iedereen een camera bij zich in de vorm van een smartphone, maar niet ieder bruidspaar zit erop te wachten dat diezelfde smartphone zich constant voor de gezichten van hun gasten bevindt. Zeker tijdens de ceremonie vinden veel bruidsparen het eigenlijk wel erg fijn als ze de emotie op de gezichten van hun gasten kunnen zien. De oplossing? Ga voor een (gedeeltelijke) Unplugged Wedding!

De Unplugged Wedding

Ik zie het tijdens mijn werk als bruidsfotograaf steeds vaker voorkomen dat er tijdens de ceremonie gevraagd wordt of er geen foto’s gemaakt kunnen worden, zodat het bruidspaar straks, als ze de foto’s van de fotograaf bekijken, de gezichten van hun gasten goed kunnen zien. Daarnaast is het voor de gasten ook een stuk makkelijker om het, meestal erg leuke, verhaal van de ambtenaar te kunnen volgen wanneer ze niet met hun telefoon bezig zijn natuurlijk! Maar hoe kun je dat nu het beste aanpakken?

Enkele opties hiervoor zijn:
– Zet op de uitnodiging dat jullie bruiloft (gedeeltelijk) Unplugged zal zijn

– Vraag de ambtenaar of die, voorafgaand aan de ceremonie, wil vragen of de gasten geen foto’s willen maken

– Leg zakjes met strooigoed (confetti, rijst of lavendel bijvoorbeeld) klaar voor na afloop van de ceremonie, en zet daarop dat de fotograaf de foto’s zal maken, of zet het op een lief klein kaartje die je op iedere stoel legt

– Zet het op een tof zelfgemaakt bord bij de ingang van de zaal

Moeten we nu de hele bruiloft unplugged maken?

Natuurlijk moet je helemaal niets! Je kunt gedeeltes van de dag unplugged maken, zoals de ceremonie, en voor andere gedeeltes juist de gasten motiveren lekker foto’s te maken met hun smartphones door bijvoorbeeld een wedding hashtag in het leven te roepen op Instagram. Of gebruik een wedding app die gasten kunnen downloaden, zodat ze tijdens de receptie en het feest helemaal los kunnen gaan met het maken van foto’s. De kwaliteit zal natuurlijk niet hetzelfde zijn als die van de foto’s die de fotograaf die je ingehuurd hebt maakt, maar dat mag de pret niet drukken :-)

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gehele bruiloft unplugged te maken, die keuze is helemaal aan jullie. Het mooie van jullie bruiloft is dat het exact dat is: jullie bruiloft! Wat je dus wel of niet prettig vindt ligt helemaal aan je persoonlijke voorkeur, en je kunt de dag precies zo indelen zoals je zelf wilt.

En, ga jij van jouw bruiloft een Unplugged Wedding maken? Waarom wel, of waarom misschien juist niet?

Mirjam Romijn9 februari - 17:16

Geweldig goede tips… Ik hoop dat heel veel aanstaande bruidsparen dit zullen lezen…

Mirjam9 februari - 18:17

Hey meisje,
Ik hoop dat heel veel aanstaande bruidsparen dit zullen lezen en ook nog een aantal aanstaande gasten van bruidsparen. En er dan ook nog even bij stil zullen staan…
Trots!!
Liefs van mij,
XXX

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu