Tips & Tricks – 11 kledingtips voor een supertoffe look tijdens de fotoshoot

2012-05-19_039Ik krijg regelmatig van klanten die een fotoshoot bij me geboekt hebben de vraag of ik nog kledingtips heb voor ze, omdat ze (uiteraard) zo leuk mogelijk op de foto willen. En daarom dacht ik: laat ik er eens een blogje aan wijden :-)

11 kledingtips voor een supertoffe look tijdens de fotoshoot

1) Laat ik meteen maar beginnen met de allerbelangrijkste tip: trek vooral iets aan waar je je prettig in voelt. Kleding waarvan jij vindt dat je er mooi in bent, doen je dat heerlijke gevoel ook uitstralen, en dat zie je terug in de foto’s. Happy feeling = happy photos!
2) Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! Je ogen worden bij een drukke print op bijvoorbeeld een t-shirt automatisch naar dat t-shirt getrokken, en het mooie gezicht erboven valt dan veel minder op. En dat is natuurlijk jammer!
3) Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen, zoals bij de foto hieronder. Probeer dit natuurlijk wel af te stemmen op jullie eigen smaak, dat is wel zo leuk! Je kunt bijvoorbeeld denken aan allemaal pasteltinten dragen, of juist allemaal in verschillende tinten grijs, gecombineerd met wit. Of juist allemaal aardetinten. Je kunt je fantasie de vrije loop laten!

Portretfotografie Hilversum - Foto van de familie fotoshoot in het Loosdrechtse Bos

4) Het dragen van elkaar complementerende kleuren is ook een erg leuk idee voor een fotoshoot. Knullen en kerels in het grijs, meiden en dames in het roze, bijvoorbeeld. Grijs en roze passen prachtig bij elkaar, en vullen elkaar mooi aan. Of doe eens gek, en kies voor vrolijke zomerse tinten als geel en helderblauw :-)
5) Laagjes! Kies voor een winterse fotoshoot voor lekker veel laagjes in bij elkaar passende kleuren, zodat je ook gemakkelijk zonder jas op de foto kunt, zonder dat je het vreselijk koud krijgt. Kies voor een lekker warm vest over een paar andere laagjes, en draag er bijvoorbeeld een mooie warme sjaal bij. We kunnen ook een deken gebruiken tijdens de shoot, die jullie lekker knus om je heen kunnen slaan, zoals in onderstaande foto.Loveshoot Waterleidingsduinen Zandvoort-5

6) Wit met spijkergoed is al veel gebruikt, maar blijft stiekem toch wel erg leuk, zeker bij familie- en gezinsfotoshoots, zoals hieronder. Lekker met blote voeten op een zomerse dag op het strand, en het plaatje is helemaal af!Familie Fotoshoot strand Wassenaar-11

7) Schoenen. Je kunt er niet zonder :-) Zoals ik hierboven al aangaf, is het op het strand altijd leuk om ook een paar foto’s met blote voeten te maken, maar in de meeste gevallen zul je gewoon de hele shoot je schoenen aanhouden. Probeer rekening te houden met de locatie, wanneer je je schoenen voor de shoot uitkiest. Met high heels op het strand sta je niet heel erg prettig, maar in de stad kan het juist weer supertof zijn om een paar heels in een toffe kleur onder een donkerblauwe jeans te dragen. En matching All Stars (zie bovenste foto) doen het wat mij betreft altijd goed!
8) Als je graag een bepaalde stijl wilt oproepen in de shoot (bijvoorbeeld een jaren ’50 styled loveshoot), dan is het natuurlijk supertof om daar ook je kleding op uit te zoeken. Probeer hierbij ook accessoires uit te kiezen die dit gevoel versterken, maar houd ook hierbij rekening met het feit dat het allemaal niet too much moet worden. Een leuke bloem in je haar bijvoorbeeld, en je vriend met toffe bretels.
9) Een klein tipje voor de heren: zorg dat je mobiel niet in je broekzak zit tijdens de shoot!
10) Probeer te letten op een enigszins ‘tijdloze’ look. Als je over een paar jaar nog steeds wil genieten van die supertoffe shoot, is er niets vervelenders als een kledingtrend die tegen die tijd gezien wordt als hopeloos ouderwets. Denk maar eens terug aan de trainingspakkentrend uit de jaren ’90: zou je nu nog steeds genieten van die foto’s? ;-)
11) En tenslotte: Geniet! Geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf, geniet achteraf, en geniet van de foto’s die na afloop jouw kant op komen!

Heb je nog geen fotoshoot bij me geboekt, en heb je na het lezen van deze kledingtips zin gekregen in een shoot? Neem dan vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken!

Mirjam Romijn6 maart - 07:39

Wat een slimme tips voor een heerlijke shoot…

Mirjam6 maart - 08:44

Hey meisje,
Wat een mooi lijstje met slimme tips voor het beter slagen van een fotoshoot… En stuk voor stuk kloppen ze helemaal.. Dat zie je telkens terug in de foto’s van jouw shoots… De kleuren van de kleding kunnen een shoot maken of breken naar mijn idee…
Ik ben en blijf trots,
Liefs van mij,
XX

Tips & Tricks Kledingtips - What to Wear, Herfst & Winter editie8 oktober - 12:02

[…] maart schreef ik een blogje met 11 kledingtips voor een toffe look tijdens je fotoshoot, en het leek mij de hoogste tijd om dit nu eens aan te vullen met een serie gave kleurcombinaties […]

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu