Tips & Tricks – De juiste locatie kiezen

Portretfotografie Soest - Loveshoot in de Soesterduinen_0001Het kiezen van een geweldige locatie is één van de belangrijkste onderdelen van het plannen van jullie fotoshoot. De achtergrond die je kiest zal namelijk sfeerbepalend zijn voor de hele shoot, en een essentieel onderdeel vormen van ieder shot, iedere pose, en uiteindelijk, van ieder eindproduct zoals afdrukken of een canvas. Ik raad je aan te kiezen voor een locatie die een speciale betekenis voor je heeft, bijvoorbeeld een plekje waar je van houdt en fijne herinneringen aan hebt, een locatie waar je vaker komt, of een locatie die van betekenis is voor je familie (mits geschikt voor fotoshoots natuurlijk). Maar een locatie kiezen om de simpele reden dat je hem prachtig vindt is natuurlijk ook een heel erg goed idee!

Als je hiermee de lijst wat korter gemaakt hebt, is het tijd om aan de praktische dingen te denken, zoals: zijn er toiletten in de buurt (zeker met kids is dat vaak best wel gemakkelijk)? Is het ver lopen vanaf het parkeerterrein naar de daadwerkelijke shootlocatie (met ouderen kan het praktisch zijn hier van tevoren over na te denken)? Als je tussendoor van outfit wil veranderen: is er een mogelijkheid om dat te doen? En ook een belangrijke: zullen er meer mensen zijn op deze locatie – en als dat zo is, voel je je er comfortabel bij om in het bijzijn van vreemden te poseren voor de foto?

Ik heb al op heel veel verschillende, supertoffe locaties mogen schieten, en uiteraard kan ik jullie helpen bij het kiezen van een locatie die precies past bij jullie persoonlijke smaak en wensen. En natuurlijk kunnen jullie ook altijd voorgaande shoots op het blog bekijken voor inspiratie!

Enkele voorbeelden van toffe locaties zijn:

Het bos

Portretfotografie Voorhout - Loveshoot in het Overbosch-4De duinen

Portretfotografie Schoorl - Loveshoot bij de Schoorlse Duinen-9Het strand

Portretfotografie Scheveningen - Foto van de fotoshoot op het strand van ScheveningenDe binnenstad van je favoriete stad

Portretfotografie Amsterdam - Foto van de loveshoot in de binnenstad

De heide

Portretfotografie Soest - Foto van de familie fotoshoot bij de SoesterduinenEen park

Portretfotografie Den Haag - Loveshoot bij Landgoed Clingendael-6In een plantenkas

Loveshoot Nayaline en Roy-67Bij een ruïne of kasteel

Portretfotografie Leiden - Vrijgezellen fotoshoot binnenstad-6Bij een prachtig (oud) gebouw

Portretfotografie Vogelenzang - Foto van de loveshoot bij het oude treinstationBij een graffitimuur

Fotoshoot Laura-3

En, zit hier een locatie tussen die je wel ziet zitten voor een fotoshoot? Neem dan vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken!

Mirjam Romijn28 november - 16:50

Mooie locatie-tips Sanne, daar kunnen mensen wat mee… goed van je…

Mirjam28 november - 17:51

Hey meisje,
Wat een mooie locatie-tips geef je iedereen op deze manier. Heel mooie foto’s ook vooral die laatste hihi…
Trots!
Liefs van mij,
XXX

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu