Tips & Tricks – 8 Tips voor een stressvrije trouwdag

8 tips voor een stressvrije trouwdag

Tips & Tricks – 8 Tips voor een stressvrije trouwdag

Stress op je trouwdag, daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten! Een goede voorbereiding is daarom essentieel, en er zijn misschien dingen die je in alle drukte over het hoofd kunt zien. Daarom in deze blogpost een mooi lijstje met tips voor een stressvrije trouwdag!

8 tips voor een stressvrije trouwdag

1) Plan je dag ruim in. Neem overal ruim de tijd voor, je kunt beter ergens een kwartiertje over hebben om even een momentje voor jezelf te nemen, dan gestressed in de auto zitten omdat er file is en de hele planning in het honderd loopt.

2) Vraag iemand om ceremoniemeester te zijn voor de dag, of huur een professionele ceremoniemeester of weddingplanner in. Leveranciers (zoals ikzelf, maar bijvoorbeeld ook het personeel van de locatie, of de bakker van de taart) kunnen dan met vragen bij de ceremoniemeester terecht, en dan hoeven we jullie niet lastig te vallen met kleine dingetjes. Ook kan de ceremoniemeester zich op de dag zelf bezig houden met de gasten, en met de kleine dingetjes die alleen op de dag zelf geregeld kunnen worden, zodat jullie je enkel bezig hoeven te houden met het belangrijkste: genieten!

3) Geef de ceremoniemeester een ‘eerste hulp tasje’ mee. Wat je daar allemaal in kunt doen is natuurlijk helemaal aan jezelf (deo, lipgloss etc), maar ik zal binnenkort ook daarover een inspiratieblogje schrijven

4) Zorg dat je op tijd begint met plannen, zodat je niet op de laatste dagen voor de bruiloft nog van alles moet regelen, en durf om hulp te vragen! Je familie zal je vast en zeker willen helpen, en ook ik zal altijd voor jullie klaarstaan wanneer je advies of hulp nodig hebt bij iets waarmee ik jullie kan helpen

5) Check van tevoren of er niet toevallig een evenement of iets anders gepland staat bij de locatie van de fotoshoot voor die dag, en of we er dus gewoon terecht kunnen om foto’s te maken

6) Over de fotoshoot gesproken: zorg dat we een slecht-weer-locatie achter de hand hebben, voor het geval dat het regent. Hierbij kan ik uiteraard helpen!

7) Kies niet teveel locaties voor de bruiloft. Veel gemeentes bieden de optie om op een andere locatie te trouwen dan het stadhuis, en vaak bieden die locaties ook alle mogelijkheden om je diner, feest en fotoshoot ook daar te doen. Minder reizen = minder stress, zowel voor jullie zelf als voor jullie gasten!

8) Ik noemde hem al eerder, maar omdat hij zo belangrijk is noem ik hem lekker nog een keertje: durf om hulp te vragen!

Zat er eentje (of misschien zelfs meer) tussen waar jullie wat aan hadden? Mooi! Misschien heb je zelf ook nog tips voor een stressvrije trouwdag, laat die dan vooral in de comments achter, misschien kun je iemand anders er weer mee helpen, dat zou geweldig zijn!

Mirjam Romijn15 november - 08:50

Helemaal geweldig deze tips.

Mirjam15 november - 09:51

Hey meisje,
Eigenlijk kan geen enkel bruidspaar zonder deze tips, dus heel goed dat je ze hebt genoteerd…
Nog trotser kan bijna niet…
Liefs van mij,
XXX

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu