Tips & Tricks – 5 ideeën voor de styling van je bruiloft

Tips en ideeën voor de styling van je bruiloftEén van de leukste onderdelen van het plannen van je bruiloft is bedenken wat je wil doen qua decoratie en styling. In dit blogje zet ik een aantal toffe ideetjes voor je op een rijtje!

1) Pompons. In plaats van ballonnen kun je ook kiezen voor pompons van tissuepapier of tule. Je kunt ze kopen of zelf maken (hou het blog in de gaten voor een DIY-tutorial!), en je kunt ze ophangen, aan dingen vastmaken, of zelfs gewoon neerleggen.

Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-5Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-142) Kleine vaasjes. Bij verschillende woonwarenhuizen zijn van die ontzettend schattige kleine vaasjes te koop, die je in groepjes bij elkaar kunt zetten, met leuke bloemetjes erin. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren vaasjes, bijvoorbeeld verschillende tinten roze of paars, of welke kleur aansluit bij jullie themakleur. Wat dacht je van blauw en turquoise? Natuurlijk kun je ook kiezen voor transparante vaasjes met kant eromheen, en allerlei soorten witte bloemetjes erin.

Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-8Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-93) Bordjes. Bordjes om mensen de weg te wijzen naar de precieze locatie van de ceremonie, de receptie, het diner of het feest, of bordjes om aan te geven wat er zoal op de candy table staat, ze zijn allemaal even leuk! Je kunt zelf iets uitprinten en dat inlijsten in een mooie lijst, of schoolbordverf gebruiken om met krijt op je borden te kunnen schrijven. Een andere optie is om bordjes te (laten) maken van steigerhout, en daar je tekst op te schilderen. Je kunt er alle kanten mee op!

Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-34) Guirlandes, slingers en backdrops. Met organza, jute, bloemen en andere toffe materialen kun je supertoffe scheidingswanden of muurversieringen maken voor je bruiloft, en je kunt ze zelfs gebruiken als achtergrond voor je photobooth. Uiteraard kun je ze ook gewoon kopen, als je dat liever doet :-) Eén van mijn favoriete websites hiervoor is Etsy, je kunt hier vele aanbieders van de mooiste, gekste, liefste en leukste items (zowel voor de styling van je bruiloft, als voor vele andere dingen) vinden.

Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-225) Stafjes. Superleuk voor de kids, maar stiekem vinden wij volwassenen zulke stafjes met repen stof in de kleuren van je bruiloft ook hartstikke tof ;-) Leuke vervanger voor de bellenblaas na de ceremonie!

De komende maanden zullen er regelmatig DIY-tutorials op het blog verschijnen (die van de Pompons staat al live, je vindt hem hier: klik!), met een uitgebreide uitleg hoe je de leukste items voor je bruiloft helemaal zelf kunt maken. Hou het blog dus in de gaten!

Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-1Bruidsfotograaf Sanne vd Berg Fotografie - Styling inspiratie bruiloft-12Mocht je geen zin of tijd hebben om zelf aan de slag te gaan met de decoratie van je bruiloft, dan kun je er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om spulletjes aan te schaffen of te huren. Veel van de foto’s in dit artikel heb ik geschoten tijdens de bruiloft van Jessica en Bastiaan (klik!), en na hun bruiloft is Jessica een supertoffe verhuur- en webshop begonnen in vintage bruiloftsdecoratie: Vanallesvintage.nl

Mirjam Romijn23 november - 08:07

Wat een heerlijk stukje is dit geworden… zulke mooie en fijne versieringen en dan die borden, ik ben er weg van…

Mirjam23 november - 09:08

Hey meisje,
Wat een super leuk stukje is dit weer geworden. Dit zijn ook versieringen waar ik helemaal weg van ben. Je hebt er heel mooie foto’s van gemaakt, en leuk dat je een linkje naar het verhuurbedrijf er bij zette…
Trots, maar dat blijft zo…
Liefs van mij,
XXX

Kaitleen25 november - 10:30

Wat een leuk inspiratieblog. Vooral die wegwijzertjes vind ik helemaal het einde. Ik trouw volgend jaar december maar heb nu al zo veel inspriratie op gedaan online! Gisteren weer een hele leuke webshop gevonden(www.princesses.nl)en weet gewoon allemaal niet welke stijl ik wil gaan doorvoeren met mijn hubby to be. Echt lastig, alles is zooooo mooi!

Sanne25 november - 17:17

Dank je wel voor de leuke complimenten Kaitleen! Het is zo leuk om bezig te zijn met de aankleding van je dag he :-) Lang leve de voorpret, haha!
Liefs,
Sanne

Vanallesvintage26 november - 16:24

Super leuke blog! En bedankt voor de vermelding van http://www.vanallesvintage.nl

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu