Tips & Tricks – 5 handige tips voor de loveshoot

5 tips voor een supertoffe ervaring tijdens je loveshootLoveshoots zijn zo ontzettend leuk! Ze ‘vangen’ een ontzettend mooi tijdstip van jullie relatie, of je hem nu boekt omdat jullie verloofd zijn, of juist om een jubileum te vieren, of gewoon omdat jullie elkaar geweldig vinden, het moment is altijd bijzonder! Bovendien geeft zo’n shoot jullie een serie foto’s waar jullie nog heel wat jaren plezier van zullen hebben, en als jullie binnenkort gaan trouwen is het meteen een leuke manier om elkaar alvast wat beter te leren kennen, en om ervoor te zorgen dat jullie op de dag zelf wat relaxter zijn tijdens de fotoshoot omdat je al enigszins gewend bent aan het voor de camera staan. Je hebt tijdens je bruiloft immers al genoeg aan je hoofd, op kriebels voor de fotoshoot zit je dan niet echt te wachten ;-)

Om het meeste uit je loveshoot te kunnen halen, heb ik hieronder een paar korte tips op een rijtje gezet:

  1. Neem een extra vestje of jasje mee. Op die manier kun je op een hele gemakkelijke manier je outfit wat aanpassen, waardoor er meer variatie in de foto’s te creëren is. Zorg er ook voor dat de kleding die je draagt comfortabel zit, dat zie je namelijk later ook terug op de foto’s.
  2. Coördineer, maar maak jullie kleding niet té matchend: allebei precies dezelfde kleur aan kan het geheel wat saai maken (hoewel het stiekem ook wel weer heel erg mooi kan zijn!), probeer in plaats hiervan kleuren op elkaar af te stemmen (bijvoorbeeld roze/creme, marineblauw/zand of petrol/grijs). Check voor meer inspiratie ook eens mijn what to wear blogjes!
  3. Denk aan props: is er een item wat echt bij jullie als koppel ‘hoort’? Neem het mee! Denk hierbij aan een fiets, een bepaalde deken (misschien die van jullie eerste picknick samen?), een gitaar, of wat dan ook.
  4. Bekijk Pinterest: hoewel ik mijn eigen stijl hanteer en dus een op Pinterest gevonden foto niet klakkeloos zal kopiëren, vind ik het wel erg leuk om te zien wat jullie zoal mooi vinden. Daar kan ik dan tijdens de shoot rekening mee houden. Ook kun je hier leuke ideeën opdoen voor props en accessoires!
  5. Relax, en heb plezier! Dit is eigenlijk nog de belangrijkste van allemaal: geniet van de fotoshoot, van elkaar, van de omgeving en van het moment.

Portretfotografie Overveen - Loveshoot landgoed Elswout-15Portretfotografie Amstelveen - Loveshoot Amsterdamse Bos-6Portretfotografie Leiden - Foto van de loveshoot in de binnenstad van LeidenPortretfotografie Amsterdam - Foto van de loveshoot bij het Westerpark en rond de WestergasfabriekPortretfotografie Heemstede - Foto van de loveshoot in het Groenendaalse bos

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Loveshoot?

Ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je misschien ook zo’n toffe loveshoot voor jou en je partner boeken? Misschien in jullie favoriete stad, op het strand, of in de duinen? Of op een andere toffe locatie die helemaal bij jullie past natuurlijk ;-) Bekijk dan mijn Portfolio, of check de Informatiepagina voor loveshoots!

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu