Love, love, love – Trouwringen

Bruidsfotografie Noordwijk - Foto van de bruiloft van Jessica en Steef, bij Hotels van Oranje aan de boulevard in NoordwijkTrouwringen zijn natuurlijk bijna niet weg te denken als je denkt aan bruiloften. En ikzelf vind het super om tijdens de bruidsreportage tussendoor even een paar mooie close-up foto’s te maken van de ringen. En daarom is dit blogje helemaal gewijd aan de ringen!

Regelmatig hoor ik tijdens de ceremonie de ambtenaar vertellen over de symboliek achter de trouwring, onder andere over het feit dat een ring geen begin en geen einde heeft, en dat een huwelijk het liefst daarop lijkt: zonder einde. De ring staat symbool voor de eeuwigheid, en dat is natuurlijk prachtig en heerlijk romantisch bij een huwelijk!

Bruiloft Rosanna en Michael-88

Ik zie tijdens de bruiloften die ik fotografeer de mooiste ringen voorbij komen, en zoals ik eerder al zei, fotografeer ik deze altijd erg graag. Meestal probeer ik dit zo vroeg mogelijk te doen, het liefst nog voordat jullie ze tijdens de ceremonie bij elkaar om doen. Omdat de meeste bruiloften in de zomer plaatsvinden, en het dus vaak lekker warm is op zo’n dag, gebeurt het nog weleens dat een ring na de ceremonie niet zo goed meer af gaat, en dan is het wel zo fijn als de close-up foto ervan al gemaakt is natuurlijk!

Verreweg de meeste ringen die ik voorbij zie komen momenteel zijn van zilver of witgoud, en vaak zijn er in de ring voor de bruid één of meer kleine edelstenen verwerkt. Het leukste is dat ze allemaal wel iets van elkaar weg hebben, maar tegelijkertijd toch zo verschillend zijn!

Bruidsfotografie Alphen aan den Rijn - Magdalena en Bas-69 Enkele korte tips op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat de trouwringen aanwezig zijn wanneer de bruidegom de bruid op komt halen. Vanaf dat moment kan ik ook het boeket bij de foto van de ringen gebruiken, en kan ik de foto’s maken voordat jullie de ringen om doen tijdens de ceremonie. Natuurlijk kan ik ze ook op een later moment fotograferen, als dat beter uitkomt!
  • Een foto van de ringen bij het boeket hoeft natuurlijk niet persé! We kunnen ze bijvoorbeeld ook op een vel glitterpapier fotograferen, voor een toffe glamourlook (juist door de beperkte scherptediepte bij zulke foto’s krijg je een erg tof eindresultaat), of juist op mos of hout (of een zeester!) voor een meer natuurlijke look.
  • Heb je ook een verlovingsring? Die kunnen we natuurlijk ook gebruiken bij de foto, zoals je hierboven kunt zien. De verlovingsring hoort er natuurlijk net zo goed bij :-)
  • Hebben jullie een bijzonder ringkussen of een bijzonder doosje waar de trouwringen in verpakt zitten? Laat het me weten, ik zet ook die graag op de foto!

Bruidsfotografie Den Haag en Rijswijk - Susan en John-52

Mirjam Romijn19 februari - 19:17

Prachtig, dit ringen overzicht…. Dit soort detailfoto’s maken jouw reportages af!

Mirjam19 februari - 20:18

Hey meisje,
Ik vind dit soort detailfoto’s ook altijd zo ontzettend mooi en ze maken jouw reportages helemaal af.
Ik ben en blijf trots op jouw mooie werk,
liefs van mij,
XXX

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu