Love, love, love – Bruidsjurken

Love, love, love - een overzicht van verschillende bruidsjurkenLove, love, love – Bruidsjurken

Eén van de belangrijkste onderdelen van een gemiddelde bruiloft is natuurlijk de bruidsjurk, en ik zie die vaak voor het eerst aan de hanger, tijdens het fotograferen van de voorbereidingen van de bruid. En natuurlijk kan ik het dan nooit laten om wat mooie foto’s te schieten van die prachtige bruidsjurken!

Iedere bruid kiest, soms samen met familie of vriendinnen, een jurk die helemaal bij haar past, en dat maakt het zien van die jurk natuurlijk extra leuk. Er zit altijd toch een beetje van de persoonlijkheid van de bruid in de keuze voor een bepaalde jurk, en ik vind het altijd erg leuk om te zien wat voor soort jurk er uitgekozen is. Heeft de bruid gekozen voor een strapless jurk, of misschien juist eentje met een halter, en is de rok van de jurk er eentje met flink volume, of valt hij juist ‘gewoon’ elegant recht naar beneden?

De strapless jurk met een wijd uitlopende rok blijft favoriet bij de bruiden die ik mag fotograferen, ieder jaar zie ik daarin de meeste bruiden het ja-woord zeggen tegen hun geliefde partner. Maar steeds meer bruiden kiezen voor een andere stijl, zoals de prachtige recht naar beneden vallende empire bruidsjurken met kant, of juist een korte jurk in jaren ’50 stijl. En ook hier geldt natuurlijk weer: het is jouw dag, dus als je helemaal geen jurk aan wil, maar misschien juist gewoon een mooi mantelpakje of iets dergelijks, dan kan dat natuurlijk!

Persoonlijk hou ik wel van uitgebreide bruidsjurken, en ik droom er zelf van om mijn eigen jurk te kunnen maken. Als het zover is zal ik daar natuurlijk uitgebreid over bloggen!

Wat voor soort trouwjurk is jouw favoriet?

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu