Locatie Spotlight – de binnenstad van Leiden

Locatie Spotlight over de binnenstad van LeidenLocatie Spotlight – De Binnenstad van Leiden

Ik krijg regelmatig de vraag welke locaties ik aanraad voor fotoshoots, en daarom leek het mij een erg goed idee om een serie Locatie spotlight blogjes te maken. De derde in deze serie gaat over de prachtige binnenstad van Leiden, waar ik altijd erg graag kom voor portretfotoshoots en bruidsreportages.

Eigenlijk is de hele binnenstad geschikt om te gebruiken als achtergrond voor fotoshoots, maar natuurlijk heb ik zo mijn favoriete plekjes! Eén daarvan is het gebied rondom de Burcht en de Hooglandse Kerk. De Burcht zelf is natuurlijk behoorlijk toeristisch, maar hij leent zich ook geweldig als locatie voor fotoshoots, en ik kom er dan ook graag. Meestal loop ik, nadat we tijdens een fotoshoot bij de Burcht foto’s hebben gemaakt, ook nog even met mijn klanten naar de Hooglandse Kerkgracht. De prachtige bomenrij die hier staat heeft in de verte wel iets weg van de Haagse Lange Voorhout, maar dan in het klein, en het is er in ieder jaargetijde ontzettend mooi. Ook de diverse steegjes rondom de Hooglandse Kerk zelf zijn prachtig!

Aan de andere kant van de Breestraat bevinden zich de Pieterskerk en het Rapenburg, en ook hier kom ik erg graag voor fotoshoots. Het Pieterskerkhof, de Kloksteeg en het Gerecht zijn prachtig, met mooie oude gebouwen en mooi aangelegde wegen. Ook bevinden zich hier enkele hele mooie kleine hofjes, waar ik al vaak geweest ben met koppels en kleine groepjes.

Tenslotte zijn er nog een paar leuke parkjes in de binnenstad, waaronder het Van der Werfpark. Voor de groene afwisseling is het altijd erg leuk om ook daar nog wat foto’s te maken. En op een regenachtige dag kunnen we ook genoeg groen als achtergrond gebruiken, want dan duik ik vaak lekker de Hortus Botanicus in, aan het Rapenburg. In de kassen daar kun je droog (en warm!) staan, en ook met heel guur weer zonder jas op de foto bij voldoende licht.

Al met al biedt de binnenstad van Leiden eigenlijk alles voor een geslaagde fotoshoot, en dat zorgt ervoor dat deze locatie wat mij betreft erg hoog in het lijstje van favoriete locaties staat! Zijn jullie er al eens geweest?

Ben je enthousiast geraakt door de voorbeelden van fotoshoots in de binnenstad van Leiden in dit blog, en wil je ook zo’n toffe fotoshoot voor jou en je partner of je gezin boeken? Bekijk dan mijn Portfolio Portretfotografie, of check de Informatiepagina voor portretfotoshoots!

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu