Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot?

Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot?Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot? – Vijf tips voor het kiezen van de perfecte props

Heb je weleens nagedacht over het feit dat er ontzettend leuke accessoires zijn die je kunt gebruiken tijdens de shoot? Accessoires, ook wel props genoemd, kunnen extra sfeer en diepgang geven aan de foto’s.

Hier zijn een paar tips om de juiste accessoires of props te kiezen voor jullie fotoshoot:

  • Vermijd trends – Je zult ongetwijfeld op Pinterest en Facebook diverse foto’s tegengekomen zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van bepaalde props. Hoewel je je hierdoor prima kunt laten inspireren, is het wel zaak om stil te staan bij het volgende: hoe ziet dit er over 20 jaar uit? Je wil natuurlijk niet dat juist de accessoires die we gebruiken ervoor zorgen dat de foto’s er over een paar jaar al ontzettend gedateerd uitzien!
  • Wees realistisch – Het is heel gemakkelijk om compleet door te slaan in het bedenken van een thema voor je fotoshoot, en daarbij jezelf gigantisch op de kosten te jagen. Kies een thema waarvoor je ook daadwerkelijk props kunt vinden, en houd hierbij ook rekening met de tijd van het jaar (in het voorjaar zal het bijvoorbeeld erg moeilijk worden om props in Kerstsfeer te kunnen vinden, hihi!)
  • Size matters – Hiermee bedoel ik dat de prop niet de overhand moet gaan nemen in de foto. Het draait nog altijd om jullie, niet om de accessoires in de foto. Jullie zijn zelf het allerbelangrijkste!
  • Zorg dat het betekenis heeft – Neem bijvoorbeeld een gitaar mee tijdens de loveshoot, als je altijd gitaar speelt voor je partner, of je partner juist degene is die muziek maakt. Of neem een ander item mee dat een speciale betekenis heeft voor jullie samen.
  • Gebruik wat je hebt – Dit is eigenlijk heel simpel; je kunt het seizoen waarin we leven ook gebruiken om je accessoires uit te halen, denk bijvoorbeeld aan herfstbladeren in de herfst. Kost je helemaal niets!

Accessoires kunnen een perfecte toevoeging zijn aan je fotoshoot, maar houdt altijd in je achterhoofd dat het exact dat moet blijven: accessoires. Zolang de focus van de shoot op jullie blijft, kan het super tof zijn om wat leuke items mee te brengen :-)

Portretfotografie Soest - Loveshoot in de Soesterduinen-9

Loveshoot De Horsten Wassenaar-108Bruidsfotografie Wassenaar - M&L-53

Bruidsfotografie Voorburg - Foto van de bruiloft van J&N

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op ‘Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot’, Loveshoot of Fotoshoot?

Ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je misschien ook zo’n toffe loveshoot voor jou en je partner boeken? Bekijk dan mijn Portfolio Loveshoots, of check de Informatiepagina voor loveshoots! Of neem meteen contact met me op om een afspraak te maken natuurlijk :-)

Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot? – Vijf tips voor het kiezen van de perfecte props

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu