DIY – Slinger van jute en kant

Bruiloft DIY - Slinger van jute en kant - Sanne van de Berg BruidsfotografieHet Do It Yourself blogje van deze maand staat in het teken van slingers. Kennen jullie die toffe slingers van jute, met een leuke tekst erop? Dit keer maken we zelf een slinger van jute en kant!

DIY Slinger van jute en kant

Wat heb je nodig:

– Jute (wij hebben een meter gekocht bij de stoffenwinkel, maar hielden hier nog heel ruim van over)

– Garen

– Katoenen kantband (ongeveer 3 meter)

– Acrylverf

– Penseel

– Schaar

– Naaimachine (met de hand kan eventueel natuurlijk ook, maar dit is een stuk makkelijker!)

Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-1

Aan de slag:

Om te beginnen knip je twee gelijke stroken jute. Deze stroken moeten zo breed zijn als je de puntjes in je slinger lang wil hebben. Wij hebben voor het gemak eerst een malletje geknipt uit karton, hiermee kun je ervoor zorgen dat al je puntjes dezelfde maat hebben. Nadat je de stroken geknipt hebt, ga je de individuele punten eruit knippen. Bedenk van tevoren welke tekst je er precies op wil schilderen, en maak genoeg puntjes voor alle letters, en eventueel hartjes om tussen de woorden te plaatsen.

Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-2Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-5

Vervolgens ga je de letters op het jute schilderen. Zorg ervoor dat je er iets onder legt, want de verf gaat dwars door de jute heen! Schilder iedere letter en alle eventuele hartjes, en laat de puntjes vervolgens goed drogen.

Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-9

Als de verf helemaal droog is, kunnen we het kantband op de puntjes gaan stikken met de naaimachine. Zorg ervoor dat de puntjes op gelijke afstand van elkaar achter het band komen te liggen, op die manier eindig je met een mooie gelijkmatige slinger. Klaar!

Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-58

Gaan jullie deze slinger van jute en kant ook maken? Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Mirjam Romijn3 april - 14:31

Leuke DIY Slinger maken…

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu