DIY – Pompoms van Tissuepapier

DIY tutorial - Pompoms, bruiloft decoratieWie weleens bij mij in de studio op bezoek is geweest, zal ze ongetwijfeld hebben zien hangen: de pompoms van tissuepapier die ik als decoratie heb hangen boven mijn bureau. Ik zie ze steeds vaker gebruikt worden als decoratie tijdens bruiloften, en je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken. Daarom besloot ik dat ik er maar eens een Do It Yourself blogje aan moest wijden!

Wat heb je nodig:

– Een schaar

– Touw

– Tissuepapier (ook wel vloei- of zijdepapier genoemd)

Ik heb mijn vellen papier voor deze tutorial bij Ikea gekocht: klik! Voor één pompom van het grootste formaat heb je 8-10 vellen papier nodig.

Aan de slag:

Als eerste maak je een nette stapel van 8-10 vellen tissuepapier in de maat waarin je de pompom wil hebben (ik heb het papier hier op z’n grootst gelaten, maar je kunt het ook kleiner knippen bijvoorbeeld, om kleinere pompoms te maken). Ik heb hier 10 vellen gebruikt.

Vervolgens ga je een harmonicavorm vouwen van het papier (foto 1). Als je hiermee klaar bent, houd je een stapeltje gevouwen papier over van ongeveer 2,5-3cm breed (foto 2). In het midden hiervan bind je een touwtje, zodat hij zich niet meer zelf ontvouwd (foto 3 en 4). Als je dit touw wat langer laat, heb je meteen een touwtje waar je de pompom aan kunt ophangen (of bind er vislijn aan vast om hem onzichtbaar op te kunnen hangen).

DIY tutorial wedding pompoms - bruiloft decoratie-1

Nu neem je de schaar, en knip je de uiteinden van het stapeltje mooi rond, of, als je dat leuker vindt, juist in een puntje (foto 5 en 6). Vervolgens trek je beide uiteinden naar elkaar toe, zodat je een ronde waaiervorm krijgt. Houd het midden vast, en trek de losse vellen papier één voor één naar het midden toe, aan beide kanten, zodat je eindigt met een mooie ronde balvorm (foto 7, 8 en 9). De pompom is klaar!

DIY tutorial wedding pompoms - bruiloft decoratie-6

DIY tutorial wedding pompoms - bruiloft decoratie-11

Je kunt vele pompoms maken in verschillende kleuren, en in verschillende maten, en die gezellig bij elkaar ophangen. Hang ze bijvoorbeeld boven de tafel waaraan jullie gaan dineren, of op verschillende plaatsen in de feestzaal. En kleintjes kun je natuurlijk ook prima hier en daar op tafel neerleggen als extra versiering!

DIY tutorial wedding pompoms - bruiloft decoratie-12Opening Studio-8

Mirjam Romijn25 augustus - 17:40

Wat een gave DIY heb je gemaakt… en een heel leuke pompon natuurlijk… En o zo leuk van dit mooie stippenpapier…

Mirjam25 augustus - 19:41

Hey meisje,
Wat geweldig dat je een DIY hebt gemaakt van het maken van de pompoms. Heel erg leuk van dat stippenpapier…
Trots op jullie allebei…
Liefs van mij,
XXX

Tips & Tricks - 5 ideeën voor de styling van je bruiloft21 november - 12:01

[…] DIY-tutorials op het blog verschijnen (die van de Pompons staat al live, je vindt hem hier: klik!), met een uitgebreide uitleg hoe je de leukste items voor je bruiloft helemaal zelf kunt maken. Hou […]

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu