DIY – Bruidsboeket van Gipskruid maken

Bruiloft DIY - Bruidsboeket van Gipskruid - Sanne van de Berg BruidsfotografieDe Do It Yourself van vandaag staat helemaal in het teken van één van mijn favoriete planten: gipskruid. Ik vind het geweldig om grote bossen ervan in de studio te hebben staan, en het past ook geweldig bij bruiloften. Daarom deze keer een DIY Bruidsboeket van gipskruid!

DIY Bruidsboeket van gipskruid

Wat heb je nodig:

– Gipskruid (wij hebben hier iets minder dan twee bossen gebruikt)

– Een schaar

– Kant (wij hebben hier stretchkant gebruikt, dat rekt iets mee en wikkelt erg prettig)

– Garen

– Een lief klein medaillonnetje

Bruiloft DIY - Bruidsboeket van Gipskruid - Sanne van de Berg Bruidsfotografie

Aan de slag:

Haal eerst alle kleine blaadjes van de onderkant van de takken af, en knip ze op ongeveer gelijke lengte. Neem nu een eerste takje gipskruid, en voeg hier een tweede bij, en een derde, enzovoorts. Draai ondertussen het boeket steeds een klein beetje bij, zodat je mooi in de rondte werkt en er een egale bol ontstaat. Er mogen best hier en daar wat bloemetjes tussenuit pieken, dat ietwat rommelige geeft het boeketje wel wat charme natuurlijk :-)

Bruiloft DIY - Bruidsboeket van Gipskruid - Sanne van de Berg BruidsfotografieBruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-40

Als je klaar bent met takken bijvoegen, wikkel dan het kant om de onderkant, beginnend aan de bovenkant van het kale stuk. Wikkel het langzaam maar zeker verder naar beneden, totdat je het ‘handvat’ van het boeket mooi egaal bedekt hebt met kant. Knip nu een klein stukje kant in, en maak met de twee uiteindes die je daarmee maakt een strikje om het kant vast te zetten. Knip vervolgens de overgebleven steeltjes gelijkmatig af.

Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-43Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-48

Nu kunnen we aan de slag met het medaillon. Je kunt hier bijvoorbeeld een foto in doen van een geliefde die niet meer bij de bruiloft kan zijn, om diegene zo toch een beetje bij je te kunnen dragen op de dag zelf. Stik het medaillon met garen in dezelfde kleur als het kant op de plaats waar je het hebben wil, en klaar is je eigengemaakte bruidsboeket van gipskruid! Je kunt nu ook nog kleinere versies van dit boeket maken, voor je bruidsmeisje(s), en natuurlijk kun je ook toffe corsages van gipskruid maken voor je gasten! Of wat dacht je van een uitgebreide corsage voor de bruidegom?

Het overgebleven gipskruid kun je bovendien mooi gebruiken voor de decoratie van je dag, zet het bijvoorbeeld in toffe zelfgemaakte vaasjes!

Bruidsfotografie DIY - Do It Yourself inspiratie voor bruiden - Sanne van de Berg Fotografie-49Bruiloft DIY - Bruidsboeket van Gipskruid - Sanne van de Berg Bruidsfotografie

Gaan jullie dit bruidsboeket van gipskruid ook maken? Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Mirjam Romijn6 maart - 17:18

Mooi stukje gemaakt van heel mooi materiaal…

Mirjam6 maart - 18:19

Mooie duidelijke tutorial van een DIY bruidsboeketje… heerlijk subtiel en licht..
Ik vind het prachtig zo…
Liefs van mij,
XXX

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu