Preview: Bruidsfotografie Rotterdam – Sway en Feng

Bruiloft Sway en Feng-30Afgelopen dinsdag mocht ik de prachtige Chinese bruiloft van Sway en Feng fotograferen, het geweldige stel waarmee ik een paar weken geleden die gave loveshoot heb gedaan op het Museumplein in Amsterdam. Ik begon dinsdag ’s morgens vroeg bij het ouderlijk huis van Sway, waar op dat moment de voorbereidingen al in volle gang waren, en een gezellige drukte heerste. Sway werd op dat moment net opgemaakt door de visagiste, en ik kon daar mooi een paar foto’s van schieten voordat ik de detailfoto’s van de jurk en accessoires ging maken. Toen Sway haar jurk aan had, was Feng inmiddels ook al bijna aangekomen, en werd hij buiten opgewacht door de bruidsmeisjes, de vrouwelijke familie en vriendinnen van Sway. Hij en de groomsmen moesten vervolgens een serie opdrachten met succes uitvoeren om toegang te krijgen tot het huis, en tot zijn bruid. Dit deurspel had ik nog nooit meegemaakt, maar wat ontzettend leuk en bovendien hilarisch is dat!

Na alle opdrachten kreeg Feng eindelijk toegang tot het huis, en zagen hij en Sway elkaar voor het eerst die dag, altijd een supermooi moment, en ook nu weer! Hierna was het tijd voor de Tang Yuan, een zoete soep, wat traditioneel Chinees bruiloftseten is, en aansluitend vond de eerste theeceremonie van de dag plaats, voor de grootouders. Hierna vertrok het hele gezelschap richting Rotterdam, voor een heerlijke lunch met Dim Sum. Nadat we gegeten hadden gingen wij de omgeving in voor de fotoshoot, en gelukkig hadden we prachtig weer! De fotoshoot eindigde in de binnentuin van het stadhuis van Rotterdam, waar op dat moment ook de gasten langzaamaan arriveerden. Feng en Sway vertrokken eerst nog even om de auto op te halen, om vervolgens weer terug te komen, en door de gasten enthousiast onthaald te worden voor het stadhuis.

De ceremonie vond plaats in de prachtige trouwzaal naast de Burgerzaal, en die laatste gaf een prachtige achtergrond voor het binnenkomen van Sway, aan de arm van haar vader. De ceremonie zelf was geweldig, heel erg ontroerend en op momenten ook supergrappig, precies goed dus! Na de ceremonie konden de gasten het bruidspaar feliciteren in de Burgerzaal, en daarna maakten we wat groepsfoto’s bij de trappen in de hal van het stadhuis, en op de trappen voor het stadhuis.

Hierna vertrokken we naar de laatste locatie van de dag, het Shanghai Hotel in Delft, waar de receptie plaatsvond. Na het aansnijden van de taart (let ook op de geweldige taarttopper, zo tof!), had ik even de tijd om wat detailfoto’s van de ringen en het boeket te maken, en gingen Sway en Feng zich omkleden in traditionele Chinese kleding, voor de tweede theeceremonie van die dag. De theeceremonie was voor mij heel speciaal om te zien, dit was de eerste Chinese bruiloft die ik heb gefotografeerd, en ik vond de symboliek en het respect waarmee alle tradities in ere gehouden worden prachtig om te zien!

Ik vond het een onwijs mooie bruiloft, en vond het een eer dat ik deze dag voor Sway en Feng mocht fotograferen. Sway en Feng, ik hoop dat jullie genoten hebben van jullie trouwdag, en dat jullie deze eerste foto’s mooi zullen vinden!

Jan Dijkstra Fotografie1 oktober - 07:41

Mooi!

Sanne Van de Berg1 oktober - 10:31

Dank je wel!

Melanie2 oktober - 11:39

Wow, hele mooie foto’s!

Sanne2 oktober - 19:11

Hoi Melanie,
Dank je wel voor je reactie, en voor het compliment! Heel erg leuk om te horen!
Groetjes,
Sanne

Jingkai Qu3 oktober - 16:57

Supermooie foto’s en moment opnames!

Win Winnz3 oktober - 19:52

lovelyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Justin Leung3 oktober - 22:12

beautiful!

Sanne Van de Berg4 oktober - 07:48

Dank je wel!

Sanne Van de Berg4 oktober - 07:48

Thanks! :-)

Tony Chu4 oktober - 08:34

Wooooww!!! So nice!!!! Thumbs up!! =D

Sanne Van de Berg4 oktober - 12:21

Thanks!

Sanne Van de Berg4 oktober - 12:21

Thank you! :-)

Jenny Nguyen4 oktober - 13:04

Echt zoooo mooi!!

Sanne Van de Berg4 oktober - 14:26

Dank je wel!

Mirjam Romijn18 oktober - 13:51

Dit is wel een heel bijzondere shoot, van een bijzondere bruiloft, tenminste voor ons Hollanders dan… Een prachtig bruidspaar in trouwjurk en pak en daarnaast ook nog eens in die geweldige traditionele Chinese kledij… Wat mooi allemaal. Zo zie je, andere culturen, andere gebruiken. Ik vind het wel heel leuk om zo eens een kijkje te krijgen bij een Chinese bruiloft.
Wat geweldig dat het bruidsboeket gegooid werd, en dat je het vangen zo mooi hebt gevangen…!
Echt weer een prachtige shoot geworden…

Mirjam18 oktober - 15:54

Hey meisje,
Deze is ook heel erg mooi, en ook heel bijzonder, tenminste dat vind ik dan… Zo mooi om eens een heel andere bruiloft te zien. De gebruiken van een andere cultuur, zo mooi. Zoals dat overhandigen van een kop thee aan de ouders. Ik ken de betekenis niet, maar het ziet er prachtig uit. En dan die gewaden, met die fantastische borduursels…
Ik vidn het weer een super mooie shoot geworden meisje…
Zoals steeds, ben ik heel trots op je…
Liefs van mij,
XXX

Sanne Van de Berg23 oktober - 19:43

Dank je wel mam! Was inderdaad heel erg bijzonder, deze bruiloft! Heel leuk om eens mee te hebben mogen maken :-)

Volg mij

instagram @sannevdbergfotografie

Menu